مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

همانطور كه همه ما مي‌دانيم در حال حاضر ميزان وقوع جرم در جامعه ما بسيار بيشتر شده است و مجرمين با ارتكاب جرائم مختلف باعث پديد آمدن اين مسئله شده‌‌‌‌اند‌. قانونگذار در سراسر كشور دادگاه‌ها‌يي را تشكيل داده است تا به جرائم مختلف افراد رسيدگي كنند و با اين كار نظم در جامعه برقرار شود. دادگاه‌ها‌ و مراجع قضايي انواع مختلفي دارند و هر كدام با توجه به صلاحيتي كه دارند جرائم مشخص شده‌‌اي‌ را پيگيري و بررسي خواهند كرد. يكي از انواع دادگاه‌ها‌يي كه امروزه در تمام شهرستان‌ها‌ تشكيل مي‌شود دادگاه ‌‌‌‌اطفا‌ل مي‌باشد. در ادامه اين مقاله قصد داريم در خصوص دادگاه اطفال و آيين دادرسي آن توضيحات مفيد و مختصري را خدمت شما عزيزان ارائه دهيم، با ما همراه باشيد.

 

منبع : دادگاه اطفال

دادگاه اطفال چيست و به چه منظور تشكيل مي‌شود‌‌‌‌ ؟‌

يكي از انواع دادگاه‌ها‌يي كه به جرائم افراد رسيدگي مي‌كنند دادگاه ‌‌‌‌اطفا‌ل مي‌باشد. اين دادگاه زير مجموعه سازمان زندان‌ها‌ است و وظايف گوناگوني دارد. دادگاه ‌‌‌‌اطفا‌ل براي رسيدگي به جرائم ‌‌‌‌اطفا‌ل و نوجوانان تشكيل مي‌شود.

هرگاه كودكان و نوجواناني كه سن آن‌ها‌ ما بين 9 تا 18 سال باشد مرتكب جرمي شوند، رسيدگي به آن جرم در صلاحيت دادگاه ‌‌‌‌اطفا‌ل خواهد بود. اين دادگاه تمام امور مربوط به جرم مانند تعقيب، تحقيقات كشف جرم و‌‌‌‌.‌.. را به انجام مي‌رساند و مدارك و مستندات وقوع جرم ‌‌‌‌اطفا‌ل را جمع آوري خواهد كرد. نحوه رسيدگي به اين جرائم در دادگاه‌ها‌ كاملا متفاوت خواهد بود و معمولا قضات دادگاه‌ها‌ي ‌‌‌‌اطفا‌ل سعي مي‌كنند در همه حال مصلحت كودكان و نوجوانان را در نظر بگيرند.

در اين دادگاه معمولا قضات و كاركنان به گونه‌‌اي‌ عمل مي‌كنند كه ‌‌‌‌اطفا‌ل اصلاح و تربيت شوند، تا بتوانند در مدت زمان كمي به جامعه بازگردند.

آيين دادرسي دادگاه اطفال

آيين دادرسي تمامي دادگاه‌ها‌ي ‌‌‌‌اطفا‌ل در سراسر كشور با ديگر دادگاه‌ها‌ تفاوت دارد و به گونه ديگري تعيين گرديده است. آيين دادرسي اين دادگاه به شرح زير مي‌باشد:

  • مطابق قانون تمامي امور مربوط به جرم و مراحل كشف آن‌ها‌ توسط دادگاه ‌‌‌‌اطفا‌ل انجام مي‌گيرد. مراحل كشف جرم شامل تعقيب مجرم، جمع آوري اطلاعات و مدارك وقوع جرم و… مي‌شوند. چنانچه دادگاه در حين تحقيقات خود نتواند مدارك و مستنداتي عليه ‌‌‌‌اطفا‌ل به دست بياورد مي‌بايست قرار منع تعقيب صادر كند و كودك يا نوجوان مورد نظر تبرعه خواهد شد. اما اگر شواهد، مدارك و‌‌‌‌.‌.. وقوع جرم ‌‌‌‌اطفا‌ل در حين تحقيقات يافت شوند قرار رسيدگي به جرم صادر مي‌شود و دادگاه ‌‌‌‌اطفا‌ل موظف است اين مسئله را به سرپرست قانوني طفل ابلاغ كند.

توصيه مي‌كنيم مقاله مجازات كودكان زير 15 سال را مطالعه فرماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله مجازات نوجوانان بين 15 تا 18 سال را مطالعه نماييد.

صلاحيت دار بودن دادگاه‌ها‌ي اطفال با توجه به شرايط مجرم

همانطور كه مي‌دانيد در سراسر كشور دادگاه‌ها‌ي ‌‌‌‌اطفا‌ل بسيار زيادي پديد آمده‌‌‌‌اند‌. اما اگر بخواهيد به جرم يك كودك يا نوجوان رسيدگي شود نمي‌توانيد به هر كدام از اين دادگاه‌ها‌ رجوع كنيد زيرا همه آن‌ها‌ صلاحيت انجام اين كار را ندارند‌. صلاحيت دار بودن دادگاه‌ها‌ي ‌‌‌‌اطفا‌ل با توجه به شرايط مجرم مشخص مي‌شود. اگر دادگاه ‌‌‌‌اطفا‌ل در يكي از محل‌ها‌ي زير واقع شده باشد داراي صلاحيت رسيدگي به جرم خواهد بود:

  • محل كشف جرم
  • محل وقوع جرم
  • محل يافت شدن ‌‌‌‌اطفا‌ل
  • محل زندگي طفل يا سرپرستان او

سوالات متداول

دادگاه ‌‌‌‌اطفا‌ل بيشتر بر چه موضوعي تمركز دارد‌‌‌‌ ؟‌

دادگاه ‌‌‌‌اطفا‌ل بيشتر سعي مي‌كند بر سر مسئله تربيت ‌‌‌‌اطفا‌ل و بازگشت آن‌ها‌ به جامعه تمركز كند.

اگر دادگاه ‌‌‌‌اطفا‌ل نتواند مدارك وقوع جرم ‌‌‌‌اطفا‌ل را پيدا كند تكليف چيست‌‌‌‌ ؟‌

در اين صورت قرار منع تعقيب صادر خواهد شد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص دادگاه اطفال، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون دادگاه اطفال پاسخ دهند.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/9/22  ] [ ۰۷ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 7
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب